
Claus Holm
Frikadeller
Skal vi lege kok i morgen mandag kl 17 på mine Fb - tænker jeg klokkede så meget idet i fredags at jeg vi skyder mandagen igang her Frikadeller og råsyltet kål sådan lidt Thai ish Til 4 Pers 400 gram øko flæskefars1 -2 øko æg1 spsk sesam olie Salt og peber1 løg fint hakket1 spsk frisk ingefær 1 spsk sesam frø Saft og skald af LimeFrisk mynthe 2 spsk peanuts Rør farsen sammen med sesam - peanuts lime Kom resten i Formes med en ske i hånden- Steges på en pande med vindrue kerne olie - først høj varme og så ned og stå og hygge sig- ca 10-12 minRåsyltet kål1-2stk gulerødder i chunks ½ stk spidskål- i strimler1 stk citron/ lime1 spsk sesam olie1 spsk fish sauce 2 stk forårsløg skåret skråt og tyndt1 dl yoghurt 1/2. Agurk i tern Evt grove nudler - der lige er kogt ( kinesisk fuldkorn)Snit kålen meget fint - vendes med det øvrige - lad det lige stå 3 -5 min og så er der sprød kål Jeg koger lige lidt nudler og vender i til sidst De kan også bare serveres på siden Papadoms dem køber du - de der indisk tynde brødDer friteres i olie bumAnretning Pappadoms - så kålsalat med yoghurt - deller på top og frisk mynthe - så tror jeg da nok vi kom ud og rejse - minder - nye frikadeller - verdens bedste mandag Indkøb400 gram øko flæskefars1 -2 øko æg1 spsk sesam olie Salt og peber1 løg fint hakket1 spsk frisk ingefær 1 spsk sesam frø Saft og skald af LimeFrisk mynthe 2 spsk peanuts Vindruekerne olieAgurkSpidskål eller andet Grove kinesiske nudler Pappadums 1-2stk gulerødder i chunks 1 stk citron/ lime1 spsk fish sauce 2 stk forårsløg 1 dl yoghurt
*******
Chili con carne
Hvem gider at lege i morgen - laver lidt fræk chili con carne gullasch grund gryde - sådan kl 1730 på en fredag - tænker dem som bliver hjemme og hygger - så hygger holmis også vi laver jo cook a long en gang om ugen og i denne uge blev det fredag - glæder mig elsker når vi er sammen og så har Jacob min store Fan fødselsdag 13 år det skal vi da fejre Holm kalder det en Grundgryde - kilden til inspiration...lave 3-4 retter ud af den samme Ret - så her kommer der et budRetten her kan erstattes med gris- kalv- okse - både skært og hakket- Gullash på kalv - okse eller gris eller lamher kommer der en grund gryde der kan køres i mange retninger600 gram dit yndlings kød mørbrad eller det du har 2 spsk røget paprikaSalt og peber1 squash Hvidløg Asparges 1 stor sød kartoffel i tern1 løg i tynde både1 spsk tørret timian1 brik kidney bønner1 brik flåede tomater 'vand10 små tomater½ chiliFrisk krydderier 500 Kødet ristes godt af i en gryde - tilsæt krydderier og grøntsager- så bønner og tomat gerne vand- så skal det koge 20-25 minSmages godt til- må gerne være lidt stærkSå har vi en grund gullash med et twistOg så lige en klar skyr Håber vi ses kys dagen og hinanden
*********'
t her...