
Sardinien
f.eks. fremstilles der under DOC Vernaccia di Oristano oxiderede vine som afgjort er inspireret fra den spanske Sherry produktion og den spanske Pais drue er basis druen for klassifikationer som Monica di Sardegna.
Et andet eksempel er indflydelsen fra Grækenland, som har betydet at druesorter som Malvasia Blanc og Greco Nero findes mange steder på øen, og indflydelsen fra det italienske fastland ses i form a områder som Arborea hvor der laves vine på sorter som Trebbiano og Sangiovese.
På rødvinssiden er det Cannonau (Grenache) i form af vinene fra DOC Cannonau di Sardegna og Carignano (Carignan), specielt fra DOC Carignano del Sulcis der fører an, men derudover dyrkes lokale sorter som Bovale, Greco Nero, Monica (Pais), Pascale di Cagliari og Giró på øen.
Internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc , Carmenère og Sangiovese findes også.
Udover de normale rød- og hvidvine som man kender alle vegne fra, har Sardinien en lang tradition for søde og forstærkede (Liquoroso) vine, og en stor del af øens DOC områder er udelukkende for sådanne vine. De bedste og mest interessante kommer fra Vernaccia di Oristano, men der laves lignende vine på lokale sorter i områder som Nasco di Cagliari, Moscato di Sorso-Sennori, Monica di Cagliari, Malvasia di Boca og Giró di Cagliari. Kvaliteten er meget svingende, men de bedste vine er rene perler som snildt kan leve op til internationale standarder.
